torsdag 25 augusti 2016


Hej!


Nu är vi igång igen. Härligt!

 

I måndags presenterade vi det nya läromedlet i svenska, Diamantjakten. Det är en fristående fortsättning av ettans läsebok. Vi fortsätter med samma upplägg i tvåan som i ettan. På måndag kommer barnen att få den första läsläxan samt läxboken. De ska läsa det första kapitlet, Resande nallar, s 8-12 för en vuxen. Det är viktigt att läsa minst en kvart varje dag. När läsningen flyter på, får man välja en annan bok. Fortsätt inte att läsa i Diamantjakten! Då blir det inget spännande kvar under resten av året. Som vanligt ska man svara på frågorna i läxboken. Nu är det extra viktigt att svara med hela meningar. Vi hoppas att ni kan klä in läseböckerna med bokpapper eller plast, eftersom de bara är till låns.

 

I matten har vi bytt läromedel. Barnen har fått en tjock mattebok, Favoritmatematik. Den här veckan har vi repeterat tiokamraterna, addition och subtraktion i talområde 0-20, med tiotalsövergång. Vi övar för fullt!

 

Nytt för i år är att barnen har börjat skriva på datorn.

 

Vi har även börjat med engelska. Jätteroligt! Vi har börjat inventera barnens engelska ordförråd. Tänk vad många ord vi har lånat från engelskan, tex. jeans, t-shirt, juice, corn-flakes osv.

.

Under NO-lektionerna fortsätter vi med artboken. Den här veckan lär vi oss mer om kantarellen. Så småningom kommer vi att börja med ett NTA-tema om rymden.

 

På SO-lektionerna har vi haft klassråd. Vi har valt nya klassrådsrepresentanter och gått igenom klassrumsreglerna. Alla klasser har nu uppdaterat dem.

Vi har också passat på att lära känna varandra lite bättre, framför allt med tanke på de nya eleverna. Ett sätt har varit att måla varsitt glyfdjur, som vi har satt upp i klassrummen. Vi har också intervjuat varandra på ett roligt sätt: Hitta någon som har badat i havet i år, någon som har träffat sin gammelmormor, någon som har en armbandsklocka, någon som tycker om fotboll osv.

 

Alla klasser har dessutom haft idrott och musik. 

Vi har justerat schemat lite. På tisdagar börjar alla 9.30 ( istället för 9.50).

På onsdagar slutar alla 13.15.

 

På onsdag den 31/8 ska vi på utflykt till Björklunds hage på förmiddagen. Vi äter lunch som vanligt i matsalen, när vi kommer tillbaka. Eva Heilborn kommer att vara på kurs då, men Maria, som har vikarierat här tidigare, kommer istället.


Trevlig helg!

Bahar, Eva och Eva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar