torsdag 24 november 2016


Hej!

Så kom hösten tillbaka och november blev sig ganska lik, med sina mörka morgnar. Hoppas på snö igen, fast i lite mera lagom mängd kanske…

 

Under veckan har vi börjat träna på att räkna subtraktion med uppställning. Både med och utan växling. Fortfarande är det väldigt viktigt att skriva varje talsort för sig under varandra och att börja räkna med entalen. Om ni vill se lite närmare på vad era barn just nu tränar på i matematiken kan ni gå in på Studentlitteraturs sida under min bokhylla (logga in med det användarnamn och lösen som barnen skrivit in i pärmen till läxboken). Just nu arbetar vi med uppgifter som hör till kapitel 3.

I svenskan har det handlat om ordklassen verb. Vi har böjt verb och skrivit dem i grundform, nutid och dåtid. Vi har också haft ”sokratiska samtal” kring ett kapitel om tiden ur ”Sandvargen”. I engelskan har det handlat om ord för olika klädesplagg.

Vi har läst och pratat om att det inte fanns någonting alls innan The Big Bang – omöjligt att greppa, men underbara diskussioner!

 

Vecka 48:

 

  • Vi fortsätter vårt no-tema om Universum.
  • Vi gör varsin egen adventskalendergran i klasserna.

 

Trevlig Första Adventshelg!

 

Bahar, Eva och Laufey


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar