fredag 24 mars 2017

Skolinfo vecka 12

Hej!


Äntligen är våren här!


Några klasser har under den här veckan jobbat med multiplikation med 3 och 4. Vi har också fortsatt att öva på klockan. Det vore bra om ni övar lite på klockan och multiplikationstabellerna även hemma! På måndag den 27/3 kommer vi att dela ut en liten läxa med blandade uppgifter med klockan (läxan är till måndag den 3/4).

I NO har temaarbetet om rymden fortsatt. Några klasser har pratat om solsystemet. Vi har färglagt planeter och lärt oss vilken ordning planeterna ligger från solen. 








Vi har övat på ordklasserna verb, substantiv och adjektiv på olika sätt. Vi har läst meningar och letat efter ordklasser samt tittat på ett avsnitt av Pippi Långstrump och därefter beskrivit karaktärerna i filmen med olika adjektiv samt letat efter substantiv i filmen.  Väldigt uppskattad uppgift av barnen då det blev tydligt att förstå innebörden av respektive ordklass.


I svenska har vi också fortsatt arbetet med att skriva sagor. Vi har pratat om hur sagor är uppbyggda med en början, en mitten och ett slut och att det i mitten ofta är ett hinder/problem som uppstår och en lösning till hindret/problemet. Barnen har använt sig av ett ”hinderschema” som stödstruktur för sitt skrivande. 


Kopieringsunderlag © Veronica Grönte och Argument Förlag 2002. Hinderschemat är hämtat ur Pennvässaren.



I tisdags rockade vi sockorna!





Vecka 13:


·       *   Läsläxa kapitel 22 till måndag 27/3








  Trevlig helg!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar