lördag 21 oktober 2017

Skolinfo v 42

Nu närmar vi oss höstlovet, vilket passar bra med det kalla höstvädret som är här nu. Den här veckan har vi jobbat med stenåldern. Då har eleverna själva fått fundera och ställa frågor kring vad de är nyfikna på gällande stenåldern , som de förhoppningsvis får svar på under arbetets gång.


I NO har 3A och 3C fortsatt att jobba med lungorna då vi har tittat på film o hur hjärtat och lungorna hör ihop samt skrivit egna faktatexter medan 3B har gått vidare till tarmarna och matsmältningen.


I matematik har vi backat tillbaka några steg,till multiplikation och uppställning, innan vi går vidare med prioriteringsregeln och division.  Detta gör vi för att vi vill att alla ska vara med på tåget inför nästa moment. Vi har då jobbat i matteboken men även spelat olika typer av multiplikationsspel.


Vi har fortsatt med våra berättelser under svenskalektionerna. Då har eleverna fått använda sig av kamratrespons där de undersöker om klasskompisen har använt sig av rätt grammatik samt om sagans handling har en röd tråd. Vi har även jobbat med läsförståelse och arbetat i spårkskrinet.


Denna vecka har även 3B avklarat sina utvecklingssamtal och nästa vecka är det slutligen dags för 3C att ha sina.

Nästa veckas läxor är kapitel 9 i Nyckeln till skatten samt läxa i den nya boken som heter "Min läxbok". Då ska eleverna skriva om hur de tror att världen kommer att se ut om 100 år samt om de kan komma på en uppfinning som man kan tänkas behöva då.


Trevlig helg

Madelene, Laufey och Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar