fredag 10 november 2017

V 45

V 45


Hej!


I måndags tog vi emot barn som var väldigt glada att se varandra efter en veckas höstlov. Hoppas att alla hade en bra vecka oavsett om ni var hemma eller på resande fot.
Nu har ännu en vecka gått- det går i rasande fart och snart är vintern här.


Lite kort om hur veckan har sett ut:


Matematik: Vi har introducerat och arbetat med multiplikation i uppställning. Parallellt har vi fortsatt träna multiplikationstabellerna. Ni som vet att ert barn behöver bli säkrare på tabellerna (0-5) -öva mera hemma!


Svenska: Vilka spännande och bra spökhistorier era barn skrivit! Det har varit ett nöje att läsa dem allihop. De som ville fick  läsa upp sin historia i klassen.


Specialpedagog Anna-Lena Videnström gör just nu ett läsförståelsetest bland åk 3 som ett "stickprov" och komplement till övrigt bedömningsunderlag. Detta görs i alla årskurser och är inget eleverna kan eller ska öva till. Denna vecka har Anna-Lena varit i 3A och 3C och nästa vecka kommer hon till 3B.


So: Vi avslutar arbetet kring Stenåldern för att snart gå över till Bronsåldern. Vi hoppas och tror att de flesta tycker att Forntiden är ett spännande och intressant tema.


No: Tema kroppen -Vi har fortsatt arbetet om kroppen och våra olika kroppsdelar och organ.


Inför nästa vecka 46:
Nästa vecka  är det barnboksvecka och vi ägna oss extra åt just böcker och berättande.
Vi skulle vilja att barnen väljer en bok de tycker om och tar med den  till skolan senast på tisdag 14/11Obs! Det är viktigt att barnen är väl bekanta med boken och dess handling.
Trevlig helg!


Laufey, Madeleine & LisaInga kommentarer:

Skicka en kommentar