fredag 26 januari 2018

Skolinfo v 4

Hej alla föräldrar och barn.

Ytterligare än vintervecka har nu gått, även om den slutade i slask och tö. Vi får hoppas att det blir kallare till nästa vecka eftersom vi ska ut och åka skridskor på onsdag den 31/1. Separat info om det mailas ut.

Den här veckan har vi startat ett nytt arbete i NO. Vi kommer att titta närmare på näringskedjor i naturen. I veckan har vi undersökt vilka djur som är växtätare, köttätare, asätare och allätare samt vad det är som utmärker dessa grupper. Eleverna fick då sortera djurkort i respektive grupp. Det var inte så lätt som det låter och många roliga och intressanta diskussioner uppstod.

I matte har vi jobbat vidare md de sista sidorna i matteboken. Vi har även jobbat med lite förberedelser inför nationella proven. Detta för att tydliggöra vad vi lärare behöver jobba mer med.

3A har jobbat med kapitel 17 i läsboken Nyckeln till skatten. Detta för att de andra två klasserna har legat ett kapitel före. Så efter arbetet under veckan är vi nu i fas. Alla treor har nu kap 18 i läxa. Utöver detta har alla klasser jobbat vidare med ordkunskap, dator och arbetsboken Språkskrinet.

Järnåldern är fortfarande det som står i fokus under SO lektionerna. Vi läser faktatexter, skriver berättelser samt jobbar i grupp kring hur man levde under denna tid.

Läsläxan till nästa vecka är kap 18 för samtliga klasser.

Eftersom det är skridskoåkning för hela lågstadiet nästa vecka kommer idrotten att utgå på onsdag och torsdag för 3C och 3A. 

Trevlig helg!

Madelene, Laufey och Lisa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar