lördag 24 februari 2018

Skolinfo v 8

Hej!


Så var denna vecka till ända och nu är det dags för ett välförtjänt sportlov.
Härligt med snön och vackert vinterväder men också skönt att vi går mot ljusare, varmare och förhoppningsvis friskare tider.


I veckan som gått:


Svenska: Alla tre klasser har arbetat med skrivprojektet "Den magiska dörren" parallellt med annat skrivande och läsande i olika former; t ex dikter och nyheter.


Matematik: Vid sidan av  matteboken och digital tid  har vi fortsatt med övningsuppgifterna inför Nationella proven. Ett av dem svårare  områdena för många är problemlösningsuppgifter där man själv måste klura ut rätt räknesätt och kunna visa/skriva hur man tänker.
Vi kommer arbeta mer kring detta.
De Nationella proven i svenska och matematik startar v 11.


SO: Vikingatiden, runor och runskrift.


NO: Fortsatt arbete kring näringskedjor.


Vissa lektioner i veckan har två eller alla tre klasser samma lektion vid samma tidpunkt. Dessa lektioner har vi provat att  blanda grupperna genom att låta en grupp elever från en klass byta klassrum med en annan grupp från en annan klass. Detta har varit uppskattat bland både elever och lärare och något vi planerar att fortsätta med.
Vi önskar er alla en härlig sportlovsvecka oavsett vad ni gör eller var ni befinner er.
Inga nya läxor delades ut men vi ser gärna att eleverna fortsätter läsa. Vi skickade därför med ett Läsbingo som vi hoppas så många som möjligt använder sig av. Efter lovet räknar vi ihop antal kryssade bingorutor per klass.
Laufey, Lisa & Madelene


   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar