fredag 22 augusti 2014

veckoinfo


 
Hej!                                    
Vi tycker att det har gått jättebra med inskolningen den här veckan. Hoppas att alla barn och föräldrar tycker det samma.
 I torsdags hade vi en kort samling i klassrummet, därefter övade vi på att ta på västar och gå ut till dungen och gräsplanen, för att leka lite olika lekar. Vi lekte bland annat en lek om ekorrar, som byter bo och några namnlekar, för att lära känna varandra. Därefter gick vi runt med de olika grupperna för att visa skolgårdsgränsen och var gungor och andra roliga platser finns.
Idag samlades de grupperna i sina klassrum. Vi hade ett kort upprop och sedan lyssnade vi på allas tankar om vad de vill lära sig i förskoleklassen. Det var väldigt spännande! Vi har skrivit ned barnens svar och alla har målat en teckning till sitt mål. Därefter gick vi ut en stund på rast på innergården. Vi avslutade dagen med en rundvandring i skolan. Vi besökte bland annat rektor Johan, skolsköterskan, expeditionen, biblioteket, matsalen och inte minst vaktmästaren.
På måndag kommer vi att börja visa upp och berätta om alla sommarminnen för varandra. Hoppas att alla kommer ihåg att ta med dem!
Det är även dags för fruktstund på måndag, så glöm inte heller att skicka med en liten frukt eller smörgås!
På måndag är det så dags att börja äta lunch i skolan.
 
Hoppas att ni alla får en trevlig helg!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar