fredag 29 augusti 2014

Nu har vi haft några "riktiga" skoldagar och det har varit roligt och gått väldigt bra.
En del blir lite trötta emellanåt och det får man bli såklart, då kan man bläddra i en djurbok eller spela något spel på mattan en stund.

Igår var vi i Blackebergsparken och lekte i det härliga vädret. Vi tog med vår frukt och åt den där.

Vi har börjat prata om trivselregler i grupperna, vad vi ska tänka på för att må bra i klassrummet och med varandra.

Alla har visat och berättat om sina sommarminnen, det var trevligt att lyssna på varandra och se alla spännande saker och bilder.


I måndags fick de rita och berätta om något de gjort i helgen i sin händelsebok. Den kommer vi att rita i varje måndag och när vi gör speciella saker i skolan.

På måndag har alla grupper idrott för första gången men de behöver inte ha med sig gymnastikkläder.
När det är dags för ombyte och duschning meddelar vi er om det.

Varje grupp har en varsin utedag från 9.30- 11.20. Då kommer vi att kunna arbeta med Bornholmsmodellen i ännu mindre grupper med barnen som är kvar i skolan.

Fruktstunden och lunchen fungerar redan riktigt bra. Många barn är matglada och äter både mat och smörgås. Barnen tar själva mat och dryck.

Vi har redan börjat få påhälsning av löss i några klasser på F-3. Det vore väldigt bra om vi kunde mota Olle i grind redan nu, innan det hinner bli ett stort problem. Passa därför på att kamma igenom barnens hår ordentligt under helgen!

Några föräldrar har frågat efter schemat. Vi kommer att sätta upp det bredvid klassrummen under nästa vecka. Skoldagen börjar 8.15 varje dag (förutom tisdagar, 9.30) och slutar utomhus 12.45.


Många har bokat in sig på samtal redan, men vi vill passa på att påminna er som inte har gjort det att göra det så snart som möjligt.


Trevlig helg!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar