torsdag 4 september 2014

veckoinfo


 

Hej!

 

Nu har vi verkligen kommit igång ordentligt!

 På morgonen brukar de olika grupperna ha ett kort upprop och därefter titta på kalendern och gå igenom dagens datum samt vädret. På måndagar försöker vi därefter låta alla berätta lite om helgen, för att alla sedan ska kunna rita och eventuellt skriva något i sin händelsebok.

 

Nu i måndags var det så äntligen dags för idrott i idrottshallen. Det gick jättebra! Vi kommer att säga till när idrottskläder behövs.

 

I tisdags började vi med veckans bokstav. Den här veckan har vi börjat med bokstaven Oo. Vi har lyssnat på hur bokstaven låter, letat efter ord och namn med o, spårat bokstaven, sjungit Majas alfabetssång om ormbunken och klippt ut ett o-pussel.

 

Den gröna gruppen har varit iväg på utflykt i närområdet. Barnen har letat efter olika saker, tex en rund sten, ett blomma, en grankotte och sedan spelat lite naturbingo. Vi hoppas även komma iväg med de övriga grupperna nästa vecka. 

 

Vi har även kommit igång med matten. Barnen har fått varsin mattebok till allas lycka. Vi har pratat en del om vad matte kan vara för något, att det inte bara är plus och minus och olika siffror. Idag hade vi t.ex sifferbingo, vilkewt verkligen var uppskattat.

 

Hela förskoleklassen har fått träffa specialpedagogen Anna-Lena. Hon visade upp sina papegojor för alla barn i dungen i tisdags.

 

Under veckan har de olika grupperna fortsatt att diskutera klassrumsregler och trivselregler. Barnen har många bra synpunkter och de flesta har helt klart för sig vad det är som gäller, även om vi behöver påminna varandra ibland. Den viktigaste regeln är egentligen att alla är snälla mot varandra och att alla får vara med och leka, vilket vi har pratat mycket om.

 

I morgon, fredag får alla barn ta med sig sitt gosedjur på fritids. Vi kommer därför att passa på att använda oss av djuren på förmiddagen. De som vill kommer att få berätta om sitt djur. Alla kommer att få rita av gosedjuret.

 

Inför nästa vecka vill vi påminna om samtalen som börjar på måndag. Vi kommer att försöka träffa er föräldrar i respektive klassrum.

 OBS! OBS! OBS! 18.00

tisdag den 9 september kl. 18.00 är det dags för föräldramöte.
Vi börjar i ljushallen, därefter ses vi alla i det gröna rummet hos förskoleklasserna.  Välkomna!

 

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar