fredag 26 september 2014

Veckoinfo


 Hej!


I måndags blev tyvärr idrottslektionen inställd, eftersom det regnade in. Vilket oväder! Barnen blev förstås besvikna. Det var ju första gången de skulle få byta om på riktigt. Vi gör ett nytt försök nästa vecka.

På förmiddagsrasten hade vi lite fri lek inomhus, istället för att gå ut. Det räckte bra att vara utomhus efter lunchen. Vi fick nästan hålla i oss i blåsten, och vi fick gå in och värma händerna ibland. Kylan kom alldeles för snabbt! Men nu hoppas jag att alla har varma ombyteskläder, regnkläder, stövlar och vantar här.

Vi har arbetat extra mycket med bokstaven Aa den här veckan. Vi har lyssnat på långa och korta a:n, ritat bokstaven, gjort bokstavsmandelas, pusslat ihop a:n, lyssnat på bokstavsånger och  ritat fina apor, som hänger i klassrummen.


Vi har också varit på biblioteket igen och lånat nya böcker. Vi försöker läsa en stund varje morgon i låneböckerna.

I matten har vi arbetat vidare i matteboken med storleksordning. Vi har även fortsatt att öva på de olika formerna kvadrat och cirkel. Barnen fick måla och klippa ut formerna och sjunga om gumman Cirkel och gubben Kvadrat.


Under utelektionerna den här veckan, har grupperna kommit lite längre än till dungen. Alla var i Kokosparken och letade insekter och djur. I torsdag var det extra blött, men det gick bra ändå. Däremot var det lite besvärligt att gå ut igen efter lunchen och leka i regnet, som aldrig ville sluta.

Vi kommer att blanda grupperna i lite olika konstellationer, framför allt under utedagarna, så barnen får möjlighet att lära känna varandra lite bättre. Dessutom hoppas vi kunna arbeta lite mer koncentrerat med dem som är kvar i klassen. Utegruppsdagarna kommer därför att variera lite just nu.

I torsdags hade vi röris till musik för första gången. Det var jätteroligt! Barnen var verkligen duktiga.


Idag har alla fått en ny läxa till nästa fredag. Läxan handlar om barnets namn. Vi skickar hem en plastmapp med läxan och hoppas att mappen kan användas till alla kommande läxor, så var extra rädd om den!


Nu har vi flera fall av löss i förskoleklassen. Vi vill därför uppmana er alla att verkligen kamma igenom håret under helgen. Det finns ett schampo på apoteket, som inte gör lössen resistenta.


På onsdag den 1 oktober kl. 8.30 kommer fotografen.



Hoppas alla får en härlig helg!

Fritids

För att återknyta till arbetet i skolan med bokstaven Aa har barnen fått göra sina egna ambulanser av olika typer av material. De fick titta på inspirationsbilder samt använda sin egen fantasi under skapandet. Det blev flera varianter, det gjordes ambulansbåtar, ambulansrymdskepp och flera hade gjort gubbar som hade skadat sig som nu låg på britsar i ambulansen. De är så kreatvia! De tänkte på många fler vis än vad vi gjorde.
 
Detta gjordes i halvgrupp då den andra halvan antingen var ute på gården eller besökte närområdet. Anledningen till att det blev två olika utflyktsmål under veckan var p.g.a. det blåsiga och regniga vädret. Den ena gruppen fick tyvärr vara med om ett mycket sämre utflyktsväder än de andra, det var många små kalla händer vi fick värma, så de fick då stanna på gården en kortare stund. 
Senare under veckan blev vädret lite lättare att vistas i och vi kunde vara ute på gården som vanligt då några barn fick chansen att spela på Ipadsen.
 
 
Trevlig helg!
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar