torsdag 27 augusti 2015

skolinfo årskurs 1


Hej!

Oj, vad den första riktiga skolveckan har gått undan. Har vi verkligen haft sommarlov? Vi har nu kommit igång ordentligt i alla tre klasser.

Mycket fokus har vi lagt på att ta reda på hur barnen ligger till beträffande  läsning, forma bokstäverna samt att kunna räkna och skriva siffror. Vi behöver även se till att alla ska få en lagom svår läsebok inför hemläxan, som vi ska börja med så snart som möjligt.

Vi har delat ut och satt igång med matteboken. Den heter Mattedetektiverna och är helt anpassad till 2011 års kursplaner i matematik. Matte ska vara spännande och roligt! I den här matteboken vävs därför en spännande detektivhistoria in i matematikundervisningen och eleverna uppmanas att hjälpa Mattedetektiverna att lösa kluriga detektivuppdrag. Fokus ligger på problemlösning och att använda de matematiska begreppen i ett roligt sammanhang. Den här veckan har vi satt igång arbetet med det första kapitlet som handlar om tal. Efter avslutat kapitel ska man kunna talen 0-10, ordningstalen 1:a till 10:e samt hälften och dubbelt. Några viktiga begrepp som vi arbetar med är: fler, färre, större än, mindre än, lägsta, högsta, hälften, dubbelt, samt ordningstalen. Vi har även övat på talen 0-30 i ett roligt övningshäfte där alla ska rita figurer från prick till prick.

I onsdags hade alla tre klasser en uppskattad och rolig social övning. Det gällde att intervjua varandra i par eller tre och tre och därefter redovisa svaren för klassen. De skulle ta reda på varandras älsklingsfärg, favoritmat, favoritdjur, något man tycker om att göra och sedan rita av varandra. Jättespännande!

Idrottsläraren Andrée hälsar att idrotten har gått bra i alla tre klasser. I början fokuserar han på att de ska lära känna varandra. Barnen får även öva extra mycket på att lyssna till instruktioner i samlingen.

Idag har alla klasser haft musik med musikläraren Johan. Barnen har övat på att gå i takt, lyssnat till instruktioner för att klappa därefter och börjat öva på några sånger.



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar