torsdag 3 september 2015

skolinfo vecka 37

Hej!


Nu har vi börjat med NTA-lådan. NTA är en förkortning för naturvetenskap och teknik för alla. Initiativet till NTA har tagits av Kungl. Vetenskapsakademien och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien. Höstens tema heter Balansera och väga. Barnen kommer att utforska balans och jämvikt. De kommer att få balansera olika föremål och bygga olika konstruktioner. I det första uppdraget får barnen försöka balansera en pappfjäril och berätta om hur de gör och resonerar. Vi balanserade först fjärilen på en penna. Därefter belastade vi fjärilen med olika vikter (gem) och provade vad som hände.


Några klasser har börjat med de nya läseböckerna Den magiska kulan, skriven av Mats Wänblad. Boken finns i tre versioner. A-bokens har lite text och många bilder., B-boken har mer text men bilderna är lika många. C-boken har mycket text att läsa och inte så många bilder.Vi börjar med att gå igenom det första kapitlet tillsammans. Vi kommer att dela ut en läsläxa varje vecka, så snart som möjligt.

Vi repeterar även bokstäverna. Den här veckan har vi övat extra mycket på bokstaven Oo. Några klasser har gjort en egen saga, skrivit o-meningar eller letat efter o-saker i klassrummet.

I den nya matteboken har vi fortsatt att repetera siffrorna 0-5 . Vi har även övat på tio-kamraterna.

Ett av höstens tema i SO är trafik. Vi har börjat att titta på en film om trafik och diskuterat en hel del.Barnen har ritat sin egen skolväg och berättat om det finns några ställen på vägen som känns osäkra.

På onsdag ska vi på studiebesök till Vällingby Brandstation på förmiddagen. Vi åker 8.15 och är tillbaka till ca 11.30. Vi äter därför lunch i skolan som vanligt. Det är viktigt att alla är uppställda och klara på innergården senast 8.15. Vi måste gå då för att hinna i tid. Barnen ska inte släpa på väskor eller idrottspåsar, men man kan ha en frukt i fickan, eftersom lunchen blir lite senare än vanligt.

Nu på fredag den 4/9 ska klass 1A fotograferas kl. 11.20.
Klass 1C ska fotograferas 9.05 på måndag den 7/9.
På fredag den 11/9 ska klass 1B fotograferas direkt på morgonen kl.8.15. (Ny tid). . Då gäller det att samlas senast 8.10 utanför klassrummet. 
Påminn gärna barnen att inte låna kammar av varandra!

Vi vill passa på och hälsa Karin Wirén välkommen tillbaka efter föräldraledigheten. Hon arbetar på ettornas fritids och är knuten till klass 1C.

Bahar Dadvar var och hälsade på klass 1B under första lektionen i onsdags.

Hälsningar från pedagogerna i ettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar