onsdag 9 september 2015

Skolinfo

Hej!

Vi hade en toppen dag hos Vällingby Brandstation idag! Inte nog med att vädret var fint, vi fick även lära oss en hel del viktiga saker. Alla som ville fick prova att släcka en eld (ej riktig) med en brandslang, vilket var mycket uppskattat. Sedan fick vi pröva på att krypa genom en rökfylld tunnel. Att titta på brandbilarna och all utrustning var också väldigt spännande. Barnen var duktiga på att svara på frågor, men framför allt ställde de många bra egna frågor och funderingar. Alla kunde nödnumret 112. Brandmännen berättade om vad man ska göra om det brinner: Först ska man försöka släcka elden. Sedan ska man gå ut ur huset och stänga dörren. Därefter ska man ringa 112.
Vi fick även lära oss hur man åker buss på brandkårsdagen. På parkeringen stod en riktig buss med busschaufför, som berättade att det var viktigt att inte stå för nära trottoarkanten när bussen kom, eftersom bussen svänger långt upp på trottoaren. Därefter fick alla prova att åka buss, för att förstå vad som händer när chauffören tvärbromsar. Fråga barnen var man inte ska sitta i bussen!
Vi kommer att fortsätta att arbeta med detta viktiga tema under den närmaste tiden.
 Här kommer lite bilder.






Vi vill göra er uppmärksamma på att det allmänna avlusningsdagar nu i helgen. Det är verkligen jätteviktigt att alla föräldrar hjälper till. Vi har redan börjat få en del lusangrepp i klasserna.

På måndag den 14/9 kommer skolsköterskan och hämtar några elever i taget, för att göra en hörselkontroll.

Föräldramötet är framskjutet till den 22 oktober, för att de nya lärarna ska kunna vara med. Inbjudan kommer.


Hälsningar från pedagogerna i ettan!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar