fredag 25 september 2015

Skolinfo


Hej!

Vi har äntligen fått arbetsböcker till läseböckerna Den magiska kulan! Barnen har verkligen arbetat bra och de verkar tycka om boken.

Den nya läsläxan den här veckan är Kapitel 4 Skolan, s 20-23.
(Läs texten på s.20-23, flera gånger under veckan. Läs tillsammans med en vuxen .) Den nya läxan,kapitel 5, kommer på måndag. Då har vi även läsgrupper i klasserna, så det är viktigt att ta med läseboken till skolan.

I matten har vi övat mycket på 10-kompisarna, eftersom vi har kommit fram till talet tio.Vi har även övat på ordningstalen, samt hälften och dubbelt. Nästa vecka kommer vi att börja med geometriska former.

I NO har vi passat på att lära oss lite fakta om sälen. Fråga gärna barnen vad de har lärt sig! Tänk att sälen kan sova under vattenytan!

På NTA-lektionerna har barnen fått bygga mobiler, dvs inte telefoner utan mobiler som man hänger i taket. De var jätteduktiga och tillverkade fina mobiler som nu hänger i klassrummen. Som inspiration tittade vi på Alexander Calders mobiler.






På SO-lektionerna har vi lärt oss mer om trafiken och varför det är så viktigt att ha reflex. Barnen har sett en film om hur viktigt det är. De har fått rita sin egen reflex och ritat sig själva med reflexer. Vi har talat om att man ska ha reflexer så långt ner som möjligt.

På idrotten har några klasser fått öva extra mycket på att vara tysta och lyssna, dvs om klassen inte har varit uppmärksamma och tysta när de har gått in i idrottssalen har de fått börja om igen från omklädningsrummen.

På musiken har barnen lyssnat på en saga om Johan Sebastian Bach. De har sjungit om Amiralen Ankarlund och Ananasjazz. Dessutom har de övat på att klappa till stavelserna i sina namn, vilket vi även övar på i klassen.


Vi vill påminna om att det är tidig stängning på torsdag den 1/10.

Info för klass 1C: Nu på tisdag den 29/9 och nästa tisdag den 6/10 kommer hela klassen att få sovmorgon/fritids och börja kl. 9.30. Alla kommer att sluta kl. 13.45 istället. Vi vill även påminna om utvecklingssamtalen under vecka 41.


Hälsningar från pedagogerna i ettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar