torsdag 17 september 2015

skolinfo

Hej!

Hoppas att det har gått bra med läsårets första läsläxa! Vi kommer att ha läsgrupper varje måndag, då vi lyssnar på läxan och går igenom den nya läxan. Det är alltså viktigt att böckerna är i skolan på måndagar. Övriga dagar ska läseböckerna vara hemma, så att barnen kan läsa för er en stund varje dag. Givetvis kan man ta med boken till skolan redan på fredagen, eftersom det inte är någon läxa på helgen.

I måndags kom synkontrollen igång hos skolsköterskan. Den fortsätter även nästa vecka.

Veckans bokstav har varit Aa. Vi har repeterat hur man formar bokstaven och letat efter a-ord i klassrummet. Vi har även passat på att lära oss fakta om anden (gräsanden). Förra veckan lärde vi oss en hel del om musen, framför allt husmusen, eftersom veckans bokstav var Mm.

I SO har vi fortsatt att lära oss mer om brandkåren och hur man ska hantera eld. Vi har även fortsatt temat om trafiken. Barnen har lärt sig hur trafikskyltarna gångbanan och cykelbana ser ut. Vi har även sett på en film om en cykelolycka. Rätt otäckt! Vi kommer att fortsätta arbetet nästa vecka.

I matten har vi repeterat talen 6-9. Vi har även övat mycket på ordningstalen, samt att dela upp talen på olika sätt. Öva gärna på ordningstalen hemma!

I NO har vi arbetat ännu mer med balans. Veckans uppdrag ar varit att hitta balanspunkten på en bräda med klossar i olika konstellationer. Väldigt spännande!





Hälsningar från pedagogerna i ettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar