fredag 2 oktober 2015

Skolinfo

 Hej!

Det känns bra att ha kommit igång med läsläxan och att det fungerar så bra. Läsgrupperna på måndagar är väldigt värdefulla. Då lyssnar vi på den gamla läxan och går igenom den nya. Det är viktigt att alla tar med sig böckerna till skolan.

Vi repeterar alfabetet och går igenom en ny bokstav varje vecka. Hittills har vi övat på Oo, Ss, Mm, Aa och så på Rr den här veckan. Vi lägger mycket fokus på att barnen ska försöka forma bokstäverna på rätt sätt. Vi vill även att alla ska försöka skriva med gemener nu i ettan.

I matten har vi börjat med ett nytt avsnitt, som handlar om geometri. Vi har fortsatt att öva på att känna igen olika geometriska former. Vi övar även på att göra egna mönster samt fortsätt på mönster. Nästa vecka kommer vi att öva mer på att använda begreppen stor – liten och hög – låg, och kunna skilja på höger och vänster. Många behöver öva på det. Kontrollera gärna hemma.

På NO-lektionerna har vi lärt oss en massa fakta om räven. Vi har sett på en film och därefter har barnen själva skrivit fakta och ritat en räv.


På SO-lektionerna har vi fortsatt arbetet om trafiken. Den här veckan har vi diskuterat tåg och järnvägsövergångar och vad som är viktigt att tänka på.

Under NTA-lektionerna har vi byggt och sedan använt en balansvåg. Vi har jämfört balansbrädan och balansvågen med varandra. Vi kommer att använda balansvågen och jämföra vad olika saker väger. Vi ska försöka beskriva förhållandet mellan föremålen med hjälp av begreppen tyngre än, lättare än och lika tung som.





Nästa vecka sätter utvecklingssamtalen igång för klass 1C.  Därefter är det 1A:s tur för samtal.


I torsdags kom så äntligen Eva Heilborn till klass 1A. Välkommen!


Hälsningar från pedagogerna i ettan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar