fredag 16 oktober 2015

skolinfo


Hej!

Det känns verkligen som om vi har hunnit med väldigt mycket den här veckan.

Läsgrupperna i måndags gick väldigt bra. Vi gick som vanligt igenom den nya läxan med barnen och lyssnade även på läsläxan. Vi pratade även om olika teveprogram och vad som menas med ett favoritprogram, för att barnen skulle få lite tips till läxan. På måndag nästa vecka delar vi ut en ny läxa, som givetvis är till måndagen efter lovet. Läxan heter ABC-klubben.
Under veckan har vi övat extra mycket på bokstaven Ee. Lilla e är inte helt enkel att forma. En del kanske behöver öva lite extra på det.

På NO-lektionerna har vi lärt oss mycket om ekorren genom att titta på film och läsa lite fakta. Barnen har skrivit och ritat om ekorren. Några har ritat ekorrar med pratbubblor.

På NTA-lektionerna har övat mer på att jämföra och väga. 


På SO-lektionerna har vi fortsatt med trafiktemat. Alla fick varsin trafikkalender, som vi har skickat hem Vi har även ritat bidrag till en trafiktävling. Alla klasser som deltar får en julkalender.

I matten inleder vi ett nytt kapitel. Kapitlet handlar om räknesätten addition och subtraktion. Vi håller framför allt på med tal upp till 10 och övar mycket på tiokamraterna. Centralt i kapitlet är likhetstecknets innebörd, dvs att det alltid måste vara lika mycket på båda sidor om likhetstecknet. Vi har även börjat med räknesagor. Gör gärna räknesagor tillsammans hemma, t.ex.: På en parkering står det 7 bilar. Snart kommer 3 bilar till. Hur många bilar står det då på parkeringen? Vad blir det på mattespråket? ( 7+3=10)

Nästa vecka vill vi framför allt påminna om föräldramötet på torsdag den 22/10 kl 18.30 i Ljushallen.


På torsdag förmiddag samma dag har vi en gemensam trygghetsdag för hela skolan och på fredag förmiddag har vi FN-dagen.

Vi har skickat hem en blankett om publicering av bilder på internet. Blanketten måste vi få tillbaka senast nu på måndag den 19/10, gärna i läxboken.



Hälsningar från pedagogerna i ettan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar