torsdag 3 december 2015

skolinfo

Hej!
Tänk vad fort det går! Snart är det lucia och sedan jul igen…

Vi har nu kommit till bokstaven Ää och övar därför för fullt i läseböcker och arbetsböcker. Varför det ibland stavas det med e och ibland med ä, är inte alltid så lätt att svara på. Men har man börjat fundera på det, har man kommit ganska långt i läsutvecklingen.

I matten har vi börjat med ett nytt kapitel som handlar om tabeller. Vi övar på att sortera olika föremål efter t.ex. färg, form, och storlek samt olika avprickningstabeller. Vi arbetar även med att bilda par. Vad har vi egentligen par av på kroppen?

Vi har kommit till sista uppdraget i NTA-lådan. Det är en sammanfattning av vad barnen har lärt sig genom hela temat. Det gäller att identifiera vilken av fem burkar som innehåller sex kulor. De får rangordna övriga burkar efter vad de väger och sedan lista ut hur många kulor som finns i respektive burk. Ganska så knepigt!



Under övriga NO-lektioner har vi tittat på en film om älgen och även läst en del. Därefter har alla skrivit fakta om älgen i sina artböcker.

På SO-lektionerna har nu kommit till advent. Barnen har bland annat lärt sig att advent betyder ankomst och vem som ska komma, vilket man kan läsa om i Bibeln. Vi har också pratat om att man ska vara försiktig när man tänder ljus.

Trevlig helg!
Bahar, Eva och Eva.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar