fredag 11 december 2015

skolinfo


Hej!

Ingen snö i sikte och snart är det jul…






Hoppas att ni alla är nöjda med lussefirandet. Visst var barnen duktiga att sjunga?
Stort tack till alla föräldrar, som hjälpte till med kaffet!


Efter firandet var barnen så duktiga att skriva fint om lucia till portfolion.



I svenskan har vi hunnit till bokstaven Kk. Det är en vanlig bokstav i konsonantkluster. Vi har övat mycket på ord som börjar på sk, kr och kl. Några kom på att bokstaven Kk  även kan låta som ett tj-ljud.

På NO-lektionerna har vi bland annat passat på att lära oss en del om koltrasten, Sveriges nationalfågel. Det är inte utan att man börjar längta till koltrastens drill i början av februari.

NTA arbetet kommer vi att skicka hem under nästa vecka. Nästa termin ska vi få en ny NTA-låda, fast eller flytande.

Vi har nu arbetat klart med Mattedetektiverna, bok 1A. Vi kommer att skicka hem böckerna under nästa vecka. Vi avslutar med att göra ett mattetest, för att se om vi behöver öva mer på något speciellt avsnitt. Nästa termin börjar vi med bok 1B.

På SO-lektionerna har vi fortsatt med årshjulet. Barnen har även lärt sig en del om julevangeliet, framför allt efter kyrkovandringen.

Alla ettor lyssnar på en nyskriven adventskalender, Skorstensjul. Dessutom öppnar vi olika luckor i flera adventskalendrar.

För övrigt försöker vi avsluta olika arbeten och sätta in i pärmarna. Vi kommer att skicka hem innehållet i barnens pärmar under nästa vecka. Det är därför extra viktigt att alla har med sig sin väska till skolan.

Nästa vecka är läxfri! Läs- och skrivläxan är till måndagen den 11 januari.

Nästa fredag den 18/12 har vi avslutning med barnen. Vi samlas i klassrummet kl. 8.45.



Trevlig helg och trevlig lucia!
önskar
Bahar, Eva och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar