fredag 20 maj 2016

Skolinfo

Hej!
I år var det inte många dagar mellan hägg och syren. Men just nu blommar allt samtidigt, vilket är ovanligt, så vi får passa på att njuta.

I klasserna börjar vi avrunda NTA-temat om fast eller flytande. I det sista uppdraget ska vi jämföra fasta ämnen med vätskor.

I matten har vi fortsatt med att öva på klockan, pengar och att mäta med linjal.


 Sedan är det dags för sista kapitlet i matteboken, som handlar om statistik. Barnen kommer att få öva på att avläsa enkla tabeller och diagram. Det är viktigt att tidigt få lära sig att sortera information. Titta gärna efter tabeller och diagram i ditt barns omgivning. Gör t.ex en grönsakstabell där ni varje dag bokför vilka grönsaker ni äter. I förskoleklassen gjorde vi ett väderdiagram.

Under svenskalektionerna har vi bland annat börjat undervisa om olika lässtrategier.

Några klasser läser ur Sandvargen, en fin berättelse med en del existentiella funderingar. Spännande!


Vi börjar även komma till slutet med temat om bondgården. Att lära sig mer om bondgårdens olika maskiner var roligt.Vad djurens ungar heter är också viktigt att veta. Fråga gärna hemma vad barnen har lärt sig!


På onsdag den 25 maj i nästa vecka kommer vi att ha en friluftsdag tillsammans med förskoleklasserna. Vi kommer att vara vid Judarn hela dagen. Vi skickar ett mejl med mer information.

Nu är det inte så långt kvar till skolavslutningen. Vi hoppas att det kommer att fungera med tårtbakningen även i år. Ett mejl kommer till alla, men informationen är främst till klassföräldrarna, så att de  kan ha det övergripande ansvaret.


Trevlig helg!
 Bahar, Eva och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar