torsdag 22 september 2016

Skolinformation




Hej!

 

Lite höst i luften, men fortfarande kan vi njuta av fina dagar…

 

Under veckan har det bl.a. handlat om problemlösningar i matematiken. Hur skriver man på mattespråket om t.ex;”På ett träd växer det 25 kottar. 12 kottar ramlar ner på marken. Hur många kottar är kvar på trädet?”                                                                                      

I svenskan har vi läst vidare i Diamantjakten, det börjar bli riktigt spännande! Vi har pratat om hur man hittar svar på frågor på ytan i texter. De frågorna börjar ofta med var, vem, vad, när, vilket och svaren går att hitta direkt i texterna.

 

Vecka 39:

  • Ingen idrott för klass 2A denna vecka, skoldagen på onsdagen börjar 8.15 i klassrummet (Andrée har idrottsdag med mellanstadiet).
  • Klass 2C har ingen idrott på torsdag morgon. Skoldagen börjar i klassrummet klockan 8.15.
  • På torsdag 29/9 är det dags att uppmärksamma skolans 70-årsdag. Vi försöker ha några lektioner som de kan ha varit år 1946 och du som vill får gärna komma till skolan klädd i ”tidstypiska” kläder.(Leta på Google efter hur kläderna kan ha sett ut kanske). Skoldagen är mellan klockan 8.15 och 12.30 den dagen.
  • Fredag 30/9 besöker klass 2C Hallwylska museet för att få höra husan Anna berätta om hur det var att arbeta hos den förmögna familjen Hallwyl i Stockholm under tidigt 1900-tal.  Skolan börjar i vanlig tid. Ta med en lunchmatsäck, vi hinner inte äta i skolan.

 

 

 

Trevlig helg!

 

Bahar, Eva och Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar