fredag 19 maj 2017

Skolinfo v 20


Äntligen är solen och värmen här! Som vi har väntat. I början av veckan kändes det som att den aldrig skulle komma. Det var även då som terminens första ute gympalektion tog plats. Tyvärr hamnade de på de kallaste dagarna den här veckan då det även började regna. Eftersom det var många som frös och blev genomblöta på rasterna en av dagarna, vill vi passa på att påminna om kläder efter väder under hela dagen.


I matte har alla klasser stannat upp för att repetera olika delar. Detta har gjorts med hjälp av utelekar, praktiska övningar och genomgångar. Några har även  jobbat ikapp i sin mattebok.


I NO jobbar några elever vidare med att göra sina planeter med hjälp av papier maché. Tyvärr går det inte så fort som vi hade hoppats men eleverna verkar ha roligt och jobbar flitigt på. Övriga elever har jobbat vidare med sina planscher om planeterna och några har hunnit redovisa.


SO lektionerna handlar fortfarande om Södra Ängbys närområde och den här veckan har en klass uppmärksammat dess historia. Detta har vi gjort genom att läsa om  och tittat på gamla kort från området. De andra klasserna har jobbat vidare med närliggande yrken och samhällsfunktioner.


Från och med nu kommer en stor del av eleverna kunna berätta vad de själva eller vad någon annan har på sig även på  engelska. De har jobbat ihärdigt med dessa ord och fraser, det har varit mycket fniss och tydligen många pinsamheter men nu verkar de vara väldigt stolta.


Till läsläxan på måndag har alla elever fått med sig ett träd hem. I trädet finns ca 25 blad. Varje blad är värt 10 minuter lästid. Eleverna ska fylla i så många blad som möjligt.


Under veckan har eleverna även fått rösta fram vilken låt som de ska sjunga på skolavslutningen. För er som inte redan vet får det bli en överraskning :)


Det är fantastiskt roligt att jobba med era barn, de slutar aldrig förvåna oss :). Trevlig helg!

Madelene, Laufey och Bahar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar