lördag 30 september 2017

Skolinfo v 39

Hej!

Den här veckan har flutit på som vanligt och vi har verkligen fått besök av höstvädret. 

I matematik har vi avslutat den gamla matteboken och vi kommer börja med den nya under nästa vecka. Vi kommer då att hoppa direkt in på kapitel 3 som handlar om prioriteringsregeln. Under lektionstid har vi gemensamt  valt ut uppgifter som är tänkta för de elever som behöver mer utmaning i ämnet. Det har varit väldigt uppskattat av barnen och det är något som vi kommer fortsätta jobba med.

I svenska är det berättelseskrivande som är i fokus. Då har vi jobbat med skiljetecken, berättelsens uppbyggnad och miljöbeskrivningar. Nu är det andra veckan som vi har haft glosförhör och det har redan börjat märkas skillnad i elevernas stavning i sina texter.

Vi har avslutat arbetet med istiden under den här veckan och kommer gå vidare med nästa tidsålder v 40. 

När vi har jobbat med NO den här veckan har det varit NTA arbetet som tagit plats. Då har vi tränat på att beskriva ett föremål och spelat memorey med de bilderna vi använde oss av vid förra NTA tillfället. Det låter kanske simpelt men det visade sig vara svårare än man tror. 

På torsdag nästa vecka är det trygghetsdag då de äldre åk läser för de yngre. Vi vet inte ännu vilken åk vi kommer att vara med men det kommer bli jättespännande.

Från nästa vecka så är det innegympa. På idrotten har André även två VFU (verksamhetsförlagd tid) studenter från lärarutbildningen som kommer att vara med de närmsta veckorna.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar