fredag 8 september 2017

Skolinfo v.36

Hej!

Den här veckan har det varit skolfotografering för 3A och 3B. 3C kommer att ta skolfoto på måndag. Det var en väldigt rolig fotograf så de kan omöjligt ha fastnat några ledsna miner på en enda bild. 

I NO har vi börjat jobba med kroppen. Vi valde att börja med skelettet. Arbetsområdet verkar ha väckt stor nyfikenhet, inte bara om skelettet, utan om alla kroppens olika funktioner. Vi kommer att jobba med kroppen jämna veckor och NTA - Testa teknik ojämna veckor. Detta betyder att den första uppgiften i Testa teknik introduceras nästa vecka. Det ska bli spännande!

I SO har nu alla klasser gjort klart sina fossilavtryck. De blev väldigt lyckade. Vi går vidare från urtiden till istiden nästa vecka. 

Då vi jobbar i boken Språkskrinet (svenska) så har vi kommit till den delen av boken då det är dags att utmana sina kunskaper i berättelseskrivande. Vi har jobbat med vilka stödord man kan använda sig av för att få en bra struktur på sin berättelse. Vi har även repeterat ordklasserna verb, adjektiv och substantiv.

Kul att det var så många som kom på föräldramötet och ännu roligare att det var så många som kastade sig på uppgiften att vara klassförälder 😉. Vi tackar de som anmälde sig. Alla de frågor som kom upp på mötet (som inte fick ett direkt svar) ska vi ta med oss, diskutera och återkomma med så fort som möjligt. 

Trevlig helg! 😃

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar