fredag 16 mars 2018

Skolinfo v 11

Nu har första NP veckan gått och eleverna verkar lite mer avslappnade efter att de har förstått hur det går till. De har alla varit superduktiga! Under veckan har vi även lyckats få in lite andra ämnen 😊.
I SO har vi tittat på lilla aktuellt med uppföljande diskussioner. 3A har äntligen avslutat temat med forntiden. Vi ser fram emot nästa arbetsområde i SO, religion och samhälle. 

I NO har eleverna fortsatt att jobba med ett djur som de tycker är intressant. De letar då efter fakta om djuret som de ska anteckna i sin NO bok och därefter göra en plansch eller Powerpoint presentation av. Det ska bli väldigt spännande att ser redovisningarna sedan. Nästa vecka kommer vi dock att jobba vidare med NTA så redovisningarna kommer att dröja. 

I svenska har vi fortsatt vårt jobba med Den magiska dörren. Eleverna har verkligen lagt ner tid på sina bilder som tillhör deras berättelse. Det är roligt att se hur de engagerar sig. 

I Matte jobbar vi med digital tid, vilket verkar vara krångligare än de hade väntat sig. Det är svårt att skilja på digital tid beroende på vilken tid det är på dygnet. Ni får gärna öva lite hemma i naturliga sammanhang.

Nästa veckas läxor: Nyckeln till skatten kap 23
                                 Skrivläxa Nyckeln till skatten  - löspapper tre st.

Nästa vecka kommer NP vara på onsdag och torsdag morgon. Tänk på det med läkarbesök o.s.v.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar