fredag 23 mars 2018

Skolinfo v 12

Hej!


Ännu en vecka med Nationella prov har passerat. Den värsta nervositeten inför proven verkar ha släppt och de flesta har upptäckt att det inte är så farligt; kanske t om lite roligt. De är och har varit så duktiga.
Veckans prov i svenska var berättelseskrivande efter ett givet tema och matematikprovet handlade om läsuppgifter/problemlösning där man behöver välja rätt räknesätt och visa hur man kommer fram till svaret. Något som kan vara svårt för vissa - "jag bara vet svaret", låter det ofta. Vi övar på detta regelbundet.
Nya prov väntar på onsdag och torsdag nästa vecka.
I SO har vi startat ett nytt temaarbete om religion. Som en introduktion till temat lät vi eleverna fundera på vad religion egentligen är. Ingen lätt fråga att besvara och för några var begreppet religion nytt. Efter gemensamma diskussioner dök det dock upp många intressanta tankar och idéer.
Efter avslutat tema återkopplar vi till  frågan igen och ser om vi  fått en ännu bredare syn på vad religion är.
Under arbetets gång kommer vi fördjupa oss i  Kristendomen, Judendomen och Islam.
NO-lektionerna skriver eleverna på sina faktatexter om ett djur de själva valt. De söker fakta om djuret i både böcker och på nätet. Alla jobbar enskilt med detta och det ska bli spännande att få ta del av allas arbeten när de är klara.


Nu är det bara fyra skoldagar kvar till påsklovet. Tiden flyger fram!
På skärtorsdagen är det vanlig skoldag efter ordinarie schema.


Trevlig helg!


Laufey, Madelene & LisaInga kommentarer:

Skicka en kommentar