fredag 17 oktober 2014

Veckoinfo



Hej!

Den här veckan började vi med veckans bokstav Ll redan på måndagen. Idrotten var nämligen inställd, tråkigt nog. Därefter fick alla berätta lite om helgen och sedan rita i sin händelsebok. Vi sjöng om lavendel i Majas alfabetsbok. I sången syr barnen påsar med lavendelblommor, vilket även vi gjorde. Det var lite pyssligt, men jag tror att alla blev nöjda till slut. Vi har satt upp alla påsar på väggen i klassrummen. Kom gärna in och titta och lukta!



På utelektionerna har barnen lärt sig mer om vad som händer med träden nu på hösten. Varför ramlar löven av och vad händer egentligen med löven? Barnen har samlat på nedbrytare i en låda med jord och löv. Spännande!

På matten har vi fortsatt att arbeta med de olika formerna genom att måla dem i olika färger i form av robotar och städer. Vi har även börjat så smått med antal och försökt oss på att dela lika.

Vi har ritat fina höstbilder och satt upp i klassrummen!


På trygghetsförmiddagen arbetade vi tillsammans med åttorna, som är i samma korridor som oss. Vi hade verkligen en trevlig och givande stund tillsammans. Vi delade in alla i mindre grupper och när barnen hade lärt känna varandra lite bättre såg vi en film om diskriminering. Den handlade om en pojke som ville vara prinsessa i en skolpjäs. Därefter hade vi diskussioner om filmen och vi diskuterade även allmänt hur vi ska vara mot varandra och hur vi gör för att alla ska känna sig välkomna. Efter det var det dags för forumspel och några grupper hann även gå ut en stund och leka lekar. 

Nu när det börjar bli kallt är det viktigt att alla tittar till extrakläder, stövlar, regnkläder, överdragsbyxor , vantar och mössor. Om någon saknar ett plagg eller två, så har vi ett bord i början av korridoren med kvarglömda kläder. Titta gärna lite extra där nästa vecka! Efter lovet kommer vi att skicka allt kvarglömt till klädinsamling.

Idag har vi skickat ett mejl till alla er föräldrar om den nya gruppindelningen, som kommer att gälla efter lovet. Vi har informerat barnen idag.

Hoppas alla får en härlig helg!



Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar