fredag 24 oktober 2014

Veckoinfo


Hej!

Det är nog tur att det snart är lov och att vi ska få gå upp en timme senare på morgnarna, för nu är det många som är trötta.

Det är skönt att börja veckan med idrott, så att alla får röra på sig ordentligt. I måndags gick idrotten bra och de flesta duschade ordentligt efteråt och fick på sig alla kläder.

Veckans bokstav Ee, har vi arbetat med på alla sätt och vis. Vi har spårat, sjungit om eken och lyssnat på ord med bokstaven e. Veckans pyssel var att göra en elefant av sin avritade hand.

I tisdags var vi på biblioteket och lånade lite nya böcker.

I matten har vi övat på tärningen och några gjort en klurig uppgift från mattelyftet. Vi har arbetat i två olika matteböcker, bland annat med olika mönster, antal och så har vi börjat träna på siffran ett. Vi övar på att börja uppifrån och dra strecket neråt (vilket även gäller bokstäverna). Det är viktigt att ettan bara är ett streck, utan ”flagga, så att vi inte blandar ihop den med en sjua. Det är lika bra att barnen övar på det redan nu. Det blir bara svårare om de behöver lära om i ettan. Vi försöker även titta på handgreppet, men vi behöver givetvis er hjälp, när de skriver hemma.

I onsdags och torsdags fick de nya grupperna träffas en stund efter förmiddagsrasten, istället för att gå ut i skogen. Vi passade på att äta frukt tillsammans och lyssna på en saga. I den röda gruppen läste vi om en pojke som tappade sin första tand. Mycket aktuellt just nu! Vi läste också om Pojkarna Igelkotts vinterskor. Hur många skor behövs det egentligen åt tio pojkar med fyra tassar var? Vi räknade och ritade tillsammans. Därefter var det dags för lite skapande. I onsdags gjorde vi fredsduvor inför FN-dagen. Ni har kanske sett dem i fönstren på fritids? I torsdags målade vi lönnblad helt vita för att göra spöken.

I de vanliga grupperna har vi även hunnit med lite pyssel inför lovet i form av skelett och ett spel om pumpor.

På fredagen passade vi på att göra klart diverse påbörjade arbeten. Tänk vad mycket barnen redan har hunnit med!! Efter fruktstunden hade som vanligt en härlig stund med röris till musik.

Vi har skickat hem en del arbeten som rönnbärsarmbanden, lavendelpåsarna och aporna. Titta därför extra noga i barnens väskor, så att det inte blir förstört.

Hoppas att alla, som kunde komma, hade en trevlig stund på fritidsfikat i onsdags!

fredsduvor
 spöken

Hoppas att alla får ett härligt höstlov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar