fredag 24 april 2015

Fritids

Vilket soligt och härligt väder vi har fått. Man kan ju inte annat än att må bra nu. Vi har varit ute mycket den här veckan och barnen är så glada över att de inte behöver några överdragsbyxor.

Vi bokstavspysslade med bokstaven Jj. Det var svårt att komma på ett bra pyssel på J som inte fick vara jordgubbe (som vi gjorde i skolan). Tillslut kom vi på ordet jaguar. Barnen fick färglägga, klippa ut och laminera jaguarmasker som vi sedan satte band i. Vi hade många rytande kattdjur här på eftermiddagen. Övriga barn var på utflykt i det fina vädret.

Då det var dags för ateljé fick barnen titta på olika tavlor som Monet har målat. Vi valde tillsammans ut en tavla som barnen skulle måla av med hjälp av pastellkritor. De lade ner mycket tid på bilderna och det krävdes stor koncentration från barnen. Kom gärna in och titta  på det fantastiska resultatet.

Barnen egna val den här veckan var att gå ut och leka, sy korsstygn och skapa fjärilar i papper och silkespapper. Det var många fjärilar som blev klara som vi ska sätta upp i vår fjärilsträdgård  (de stora fönsterna vid ateljén). Det var däremot inte lika många som blev klara med sina korsstygn då det var betydligt klurigare för barnen.

Vi skulle ha avslutat veckan med att gå till Björklundshage men det blev utbytt till lek ute på gården och mysigt mellanmål inne.

Vi vill avsluta veckobrevet med ett härlig citat från ett av barnen som kom upp under veckan.

"Jag älskar mitt liv. Om man inte älskar sitt liv så får man ändra sina dumma saker till bra så att man älskar det. För alla borde älska sitt liv som jag gör"  Matéo
                                           

Trevlig helg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar