fredag 24 april 2015

skolinfo



Hej!
Nu har vi introducerat det nya temat om fjärilar. Alla fick börja med att försöka rita hur man tror att en fjärilslarv ser ut. Därefter  studerade vi en riktig larv med förstoringsglas och ritade av den.


Vi har även tittat och luktat på larvens mat. Tistelfjärilens larv äter en växt, som heter malva.



I tisdags var det den gröna gruppens tur att gå på utflykt, för att leta efter småkryp.

Vi har framför arbetat med bokstaven Jj den här veckan. Bokstaven är inte helt enkel, eftersom
j-ljudet kan stavas på många olika sätt.

I onsdags, när tandsköterskan kom på besök, fick halva gruppen göra en jordgubbe av lera som bokstavspyssel, samtidigt som vi lyssnade på jordgubbssången från Majas alfabetsvisor. Därefter bytte vi aktivitet, så att alla fick träffa tandsköterskan.


Vi hade otur med biblioteket den här veckan. Bibliotekarien var inte där, så vi kunde bara återlämna våra böcker. Vi får göra ett nytt försök nästa vecka.

Trygghetsdagen i torsdags blev väldigt lyckad. Temat var envishet, mod och utanförskap. Men vi passade även på att göra den till en läsdag, eftersom det var Världsbokdagen samma dag. Vi diskuterade först utanförskap i grupperna och vad man kan göra om någon känner sig utanför. Sedan läste de äldre barnen för våra barn. Åttorna fick även hjälpa till att skriva. Resultatet kan beskådas i ljushallen på olika skärmar. Hela dagen genomsyrades av böcker. I ljushallen fanns en tipspromed med tema böcker. Det var fantastiskt att se när de äldre barnen tog hand om de yngre!





Idag målade vi lerjordgubbarna. Vi ska försöka limma dit magneter, så man ska kunna sätta upp dem på kylskåpet.


Vi hade även sångsamlling tillsammans. Alla övade på på några sånger från Bollibompa inför föreställningen, som vi ska se den 25 maj.



Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar