fredag 17 april 2015

skolinfo

Hej!

Hoppas att alla har haft en fin påsk!

Vi har fått tre nya elever efter påsk. Matéo har börjat i den gröna gruppen. Ella och Tim har börjat i den röda gruppen. Vi hälsar dem välkomna alla tre!

Förutom att vi har berättat lite extra i klasserna om påsken, har vi jobbat på som vanligt i grupperna. Veckans bokstav är Bb. Barnen tycker det är svårt att skilja på lilla b och lilla d, vilket vi övar på. Ett tips är att "magen" på B och b är åt samma håll, till skillnad från D-d.

Veckans bilduppgift har varit att måla vackra blåsippor. Barnen fick först titta på bilder av blåsippor och därefter försöka måla av dem med vattenfärg. Titta gärna in i klassrummen för att se alla vackra vårblommor!


I matten har vi bland annat försökt att lösa en uppgift från mattelyftet:
Tre kattmammor har kattungar samtidigt.
Hur många kattungar kan varje kattmamma ha om det sammanlagt finns
a. 3 kattungar
b. 9 kattungar
c. 10 kattungar
Det mest spännande var att se hur barnen resonerade. Måste alla kattmammor ha lika många ungar?


I torsdags var den blå och röda gruppen ute på smådjursjakt. Vi passade även på att titta på alla vackra vårblommor. Vi hittade blåsippor, vitsippor, krokus och en väldigt tidig gullviva! Barnen fick titta på blommorna med förstoringsglas. Till flugan, snäckorna och daggmasken, som barnen hittade, använde vi luppar och en bestämningsnyckel för smådjur på land, vilket var väldigt spännande. Barnen passade även på att leka i parken.


I dag fortsatte vi att lära oss mer om människokroppen. Dagens avsnitt handlade om skelettet. Vi tittade bland annat på en film från som heter Doktor Karins stetoskop. Nästa vecka börjar vi med ett nytt tema.

Tyvärr är hårlössen tillbaka igen. Passa därför på att luskamma ordentligt i helgen!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar