fredag 8 maj 2015

skolinfo

Hej!

Ny bokstav den här veckan har varit Cc. Vi skrev citron och cykel på tavlan och pratade om att c även kan låta som k. Inte helt enkelt! Vi passade även på att sjunga om champinjonen från Majas alfabetssånger.

I måndags blev tyvärr idrotten inställd, pga sjukdom.

Det är väldigt spännande att titta på alla fjärilslarver. Att se förvandlingen från larv till puppa, var väldigt speciellt. Nu håller vi tummarna, så att vi snart får se alla vackra fjärilar.  Tyvärr hann vi inte se några på vernissagen. Men idag tittade en fjäril fram i den blå gruppen. Vi har även fått en ny sändning av pyttesmå fjärilslarver. Det ska bli spännande att få följa dem och se om det går fortare den här omgången.

Vi har gjort roliga fjärilslarver avfärgat papper. Hoppas ni såg dem och allt annat fint på vernissagen.
Alla har gjort en snurra där man kan följa fjärilens liv från ägg till fjäril. Det kommer även att bli en liten läxa, som barnen får i uppdrag att visa er och kunna redogöra för.

Skogsutflykten den här veckan ägnade vi åt att lyssna på skogens ljud, och lukta och lägga märke till skogens lukter. Vi märkte att det blev lättare om man blundade. Jag tror att alla även blev bättre på att titta ordentligt också. Vi hittade nämligen väldigt många daggmaskar och sniglar på vägen.







Det var väldigt roligt att så många kunde komma på vernissagen. Hoppas att ni även hann se allt fint nere hos 1-3.



Idag fick barnen ta hem fjärilslarverna, jordgubbarna i lera och en tandborste från folktandvården.

På förkommen anledning har vi pratat kulregler med barnen., Vi har kommit överens om att man bara får ta med tio kulor var och att man inte får leka med kulor inomhus.

Det är viktigt att alla skriver in sin e-mejladress i skolwebben. Det gör man själv genom att logga in på skolwebben med e-legitimation.  Länk till skolwebben finns på Södra Ängby skolas hemsida. Vi kommer endast att mejla via den listan. 

Nu ska alla barn gå till Björklunds hage med fritids.


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar