onsdag 13 maj 2015

Skolinfo

Hej!

I måndags var det fullt med fjärilar i burarna. Oj, vad spännande! Vi har försökt att titta noga hur de se ur och måla av dem. Att försöka få syn på fjärilens snabel var inte helt enkelt. Det gällde att titta noga när de åt av sockervattnet eller någon frukt.








Vi har även arbetat med bokstaven Xx i veckan, en väldigt speciell bokstav.

Efter lunch brukar alla barn samlas på den gröna mattan. Därefter går vi igenom eftermiddagen och lyssnar på en saga, innan det är dags för utevistelse eller någon annan aktivitet på fritids.

I onsdags var det så dags att ta farväl av den första kullen fjärilar. Röd och blå grupp släppte ut dem i dungen på förmiddagen, men den gröna gruppen väntar till på måndag.Vi var först oroliga att det skulle regna, men det var uppehåll med en lätt bris. Nu håller vi tummarna att de klarar sig.




Vi diskuterade även vad som var fördelen respektive nackdelen med att släppa ut dem i frihet mot att behålla dem i sin bur.

Vi vill förtydliga lite angående nästa veckas läxa. Det är meningen att barnen ska berätta om fjärilens livscykel för sina föräldrar med hjälp av fjärilssnurran. Snurran ska inte tillbaka till skolan, endast plastmappen.

Vi skickar nu kontinuerligt hem barnens färdiga alster, t.ex. matteboken Abakus. Håll därför utkik på barnens hyllor samt väskor.

Pia kommer att ha semester nästa vecka och Salwa kommer inte heller att vara här en tid framöver. Vikarier är Maria och Simon.

Nästa vecka på onsdag den 20 maj, är det äntligen dags för utflykten till Naturhistoriska riksmuséet och Cosmonova. Vi ska titta på en film om människokroppen. Följ med på en unik resa i ditt inre! Utforska, med hjälp av innovativa filmtekniker, kroppens små vardagsmirakler som håller den i full aktivitet från morgon till kväll. Vi kommer även att gå runt på muséet.
DET ÄR VIKTIGT ATT HAR MED SIG EN REJÄL LUNCHMATSÄCK samt mellanmål!

På onsdagsmorgonen kommer vi att samlas som vanligt i klassrummen, Därefter ställer vi upp på led och går till Islandstorget för färd med T-banan till Odenplan och sedan buss. Vi beräknar vara tillbaka någon gång vid tre- fyratiden 


Trevlig Kristi himmelfärdshelg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar