fredag 7 november 2014

Hej!

Den här veckan var lite extra spännande för barnen som fick byta grupper. Det händer ju dessutom något i alla grupper, när kompisarna byts ut. Men det gick förvånansvärt smidigt. Vi passade på att flytta runt bordet i några av klassrummen, så att alla skulle få nya platser.

I måndags tog vi  lite extra tid och pratade om höstlovet. Därefter fick alla måla något de varit med om under lovet i händelseböckerna. Det blev många pumpor, spöken och några kalas.

Veckans bokstav har varit Nn. Vi har sjungit om nyponrosen, målat noshörningsmandalas, format bokstäverna i luften och ritat sådant som börjar på n. Några har klippt till fina N och gjort dem tredimensionella. På eftermiddagen har barnen gjort söta nyckelpigor. Nästa vecka börjar vi inte med någon ny bokstav. Vi kommer istället att repetera alla bokstäver vi hittills har gått igenom: Oo, Mm, Aa, Rr, Ss, Ll, Ee och Nn.

I matten har vi fortsatt med siffran 2. Barnen har räknat spöken, fladdermöss, spindlar och grodor i matteboken. Vi har också övat lite på hälften och dubbelt, vilket är ganska knepigt.

De har övat på talen 1-10 genom att färglägga talen, samt repeterat formerna cirkel, kvadrat, rektangel och triangel.

På hjärtevänstimmen fick barnen en uppgift där de skulle fundera på och rita vem de skulle vilja ta med sig till en öde ö. Några ville ha med sig en kompis, andra ville ha med sin pappa, morfar eller grannen, som var bra på att bygga hus eller fiska. Vi har satt upp uppgiften i klassrummen.


Efter att ha skakat loss under rörispasset, fick alla den nya läxan: Vad har du för favoritbok? Det gäller att rita och gärna skriva titel och författare. Barnen behöver givetvis er hjälp. Nästa fredag kommer alla att få presentera sin bok för klassen. Därefter förvarar vi läxan i portfolion. Vi saknar en del plastmappar med barnens namn. De var tänkta för läxuppgifterna.

Vi måste tyvärr skicka ut en ny lusvarning. Lössen är värre en vanligt, så vi hoppas att alla kan luskamma ordentligt  under helgen.

Trevlig helg!


Fritids

Veckan började med pyssel som passade till bokstaven Nn. Vi gjorde därför två olika typer av nyckelpigor som ska krypa omkring på våra väggar. Det var lite pilligt med de små nyckelpigorna men vi fick det att fungera och de blev hur söta som helst. De andra var på utflykt.
 På tisdagen blev utflykten inställd men vi fick ändå lite pyssel gjort. På eftermiddagen gick vi ut och lekte i den lilla snö som hade lagt sig på marken. Vi fick till några riktigt stora snögubbar.
 Då det var studiedag passade vi på att famljepyssla till farsdag. Det blev olika typer av kort samt pappersblommor som tog lång tid att vika och limma ihop. Vilket tålamod de hade!
 Vi avslutade veckan med film mys och lite mer famlijepyssel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar