tisdag 25 november 2014

Utevistelsen vecka 47

Förra veckan startade vi med "Hitta Vilse" boken på riktigt, först en halvtimme inomhus där vi gick igenom kapitlet teoretiskt och sedan gick vi ut i en timme och provade på praktiskt (Ett upplägg som jag kommer fortsätta med vad gäller utomhus biten).

Veckans kapitel var "Vilket telefonnummer ringer man om man behöver hjälp?"
Vi börjar med att samtala om när man ska ringa 112 och sedan färglägger vi sidan. Alla barnen vart snabbt överens om att 112 ringer man bara om det är en nödsituation, inte om man behöver hjälp med läxor och dylikt :)


Efter fruktstunden gick vi ut till "Indianstigen" och provade på det praktiska. En av pedagogerna gick upp i förväg och gömde sig medan barnen fick instruktioner om hur man ska göra om man hittar någon i en nödsituation. Man ska ta de lugnt, försöka prata med personen och om man inte får något svar så ska man ringa till räddningstjänsten.

När barnen hade hittat sin "nödställda" pedagog så skickade dem iväg en av kompisarna till pedagogen som hade "telefon" på sig (Vi använde oss utav en miniräknare så inga olyckliga samtal skulle gå iväg till räddningstjänsten).


Efteråt utvärderade vi i skogen och sedan fick dem leka "fritt" resterande tid. Det som jag tycker va spännande va att dem ville prova på att leka ovanstående aktivitet på egen hand!

Jag och övriga pedagoger som va med under dessa tillfällen tycker att barnen va jätteduktiga! Dem tog åt sig av instruktionerna på ett jättebra sätt och va fokuserade på uppgiften som skulle göras (trots att det "bara" va på lek).

Ett utav barnen har hittat en "nödställd"

Fortsatt trevlig vecka
MVH
Daniel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar