fredag 21 november 2014

Veckoinfo

Hej!
I måndags fick barnen bland annat göra kullerbyttor och stå på händer på idrottslektionen med idrottslyftet.

På utedagen gick barnen ut i skogen, för att lära sig att ”hitta vilse”.

Veckans bokstav har varit Ii. Det viktigaste har nog varit att försöka skriva bokstaven uppifrån och ner och att pricken på i verkligen ska vara en liten prick och inte en ring. Inte helt enkelt! Barnen har även lyssnat på olika ord och försökt höra om i kommer i början, inuti eller i slutet av ordet.  Vi har även klippt ut tredimensionella i:n i form av igelkottar. Titta gärna in i klassrumsfönstren!

Under veckan har barnen även gjort fina igelkottar i lera. Titta gärna in i klassrummen!




Under Bornholmslektionerna har vi lyssnat mycket på vilket ljud som kommer först respektive sist i ordet. Några har även provat att ljuda ihop enkla ord.

I matten har vi börjat med siffran 4. Vi har mest fokuserat på att skriva en öppen fyra, uppifrån och ner. Vi har även tittat lite extra på tärningen. Hur sitter egentligen prickarna på de olika sidorna? Det roligaste var nog att spela olika mattespel.

På hjärtevänstimmen tittade vi på en film om att vara vänner, som handlade om att kunna leka tre och tre. Barnen funderade även på varför en flicka på en bild var ledsen och vad man skulle kunna göra för att hon skulle bli glad.

Rörispasset hade vi som vanligt i fredags. Det blev som uppvärmning inför discot på eftermiddagen.
Just nu pågår glitter- och glamourdiscot för fullt!


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar