fredag 28 november 2014

veckoinfo

Hej!

Den här veckan har vi övat extra mycket på bokstaven Tt. Barnen har skrivit många T:n,, ljudat och övat på att klippa ut bokstaven och pussla ihop den. Vi har också skapat fina tomtar.



I matten har vi övat på siffran 5. Vi har även målat fina mönster och fortsatt att öva på tärningen.

På bornhomsövningarna har vi fortsatt att lyssna på sista ljudet i olika ord och jämfört orden.

Vi blir bättre och bättre på röris!

Barnen har fått en ny läxa. Det viktiga är inte att skriva utan att öva på när man fyller år med hjälp av en vuxen. Det gäller att öva på vilket år det är nu, hur gammal man är, vilket år man föddes, i vilken månad man fyller är, månadens nummer, vilket datum och vilken årstid.  Läxan är till fredagen den 5 december. Titta extra noga i ditt barns väska eller på hyllan, så att ni in missar läxan!

På tisdag den 2 december ska vi ha en trygghetsdag för hela skolan. Vi ska vara tillsammans med åttorna igen. Tiden är 9.30-11.00.

Glöm inte att det är tidig stängning på torsdag den 4/12 kl. 15.45.

Vi har börjat öva på luciasångerna inför lucia. Vi kommer att ha en luciaföreställning i ljushallen på fredag den 12/12 kl 8.45. Se mejlet till er föräldrar. Ni får själva bestämma om ert barn ska vara lucia, tärna, stjärngosse, tomte eller pepparkaksgubbe, men vi behöver veta vilket senast den 10/12. Efteråt tänkte vi ha en fikastund tillsammans. Vi hoppas att klassföräldrarna kan delegera kaffekokning.

Trevlig helg!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar