torsdag 22 januari 2015

veckoinfo

Hej!
Åh, vad härligt med all snö! Tänk vad roligt barnen har nu. 

I onsdags gick den blå gruppen och sedan den röda gruppen till biblioteket i Blackeberg.  I torsdags var det den gröna gruppens tur. Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans med två bibliotekarier. Vi fick se en skattkista med böcker, filmer, dataspel och tidningar. Allt detta kunde man få låna på biblioteket. Men då måste man ha ett lånekort. Alla fick därför med sig ett brev och en blankett, för att kunna få ett lånekort. Men då måste man förstås gå till biblioteket med en förälder. Vi fick även en stund för att läsa/bläddra i böcker. Lektionen avslutades med att bibliotekarien läste ur boken Supernyckelpigan.  Alla barn fick en bok i present, när vi gick. Toppen!

Vi har arbetat extra mycket med bokstaven Kk. Hur låter k? Kan bokstaven låta på något annat sätt? Hur formar man bokstaven? Finns det något k i orden? Var hör man bokstaven i orden? Vi har även målat, klippt och klistrat finfina katter med spiralsvans och satt upp i klassrummen. Titta gärna in!



Nu har vi kommit fram till siffran 9. Hur skriv det? Kan man räkna baklänges? Kan man dela rättvist på talet? Vi provade på olika sätt med hjälp av kottar och annat. Sedan övade vi även på att forma siffran på rätt sätt, uppifrån och ner.

Just nu är barnen ute och åker pulka med fritids. Härligt!

I morgon kommer vi att fortsätta med olika känslor på hjärtevänstimmen och försöka vara ute mycket i snön.

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar