fredag 30 januari 2015

Veckoinfo

Hej!
Förutom att skriva fina Å:n och lyssna på Majas alfabetssång om åkervinda, har vi målat olika mönster runt bokstäverna. Se så fint! Barnen satt helt koncentrerade och tysta och ritade under hela lektionen.

Under Bornholmsövningarna har vi övat extra mycket på att räkna antalet ljud i olika ord.

På utelektionen om att hitta vilse, fick barnen lära sig hur man kan göra stopptecken  på en stig i skogen. Det blev en riktigt bra samarbetsövning i Blackebergsparken. De flesta rullade snöbollar för att göra tre streck på stigen. Men vi pratade efteråt om vad som händer om snön smälter, och att man kan välja stenar, kottar eller pinnar om det är möjligt.


I matten har vi kommit till sista siffran, noll. Så nu är det dags att repetera alla siffror igen, öva heltimmar på klockan, tiokompisar och lite olika begrepp. Vi har även gjort en lektion med klossar, från mattelyftet. Uppgiften var att räkna hur många kuber en trappa med fem steg bestod av. Barnen fick först gissa och sedan bygga trappan och se om det stämde. Därefter var det dags för nästa uppgift: Hur många kuber kan en trappa med sju trappsteg bestå av? Det var en spännande gruppuppgift. Gissa, prova bygg, räkna kuber och rita av trappan.



Barnen har fått en läxa till nästa fredag. De ska rita något som de tycket om att göra hemma, och sedan skriva (eller få hjälp att skriva) vad bilden föreställer. Läxan är till nästa fredag den 6 februari.

Vi hade röris idag.roligt och efterlängtat.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar