fredag 6 november 2015

skolinfo

Hej!

Vi har övat på bokstaven Ii på många sätt i veckan Den är enkel att skriva, men det är inte helt självklart om det är stora I eller lilla i det gäller. Vi har därför övat en hel del på detta. Att försöka skilja på vokaler och konsonanter är inte heller helt självklart, men vi har i varje fall börjat öva på det. I veckan kapitel byttes ju alla vokaler ut mot bokstaven i, vilket var en rolig övning.

Veckan djur har givetvis varit igelkotten. Vi har tittat på en faktafilm, läst om igelkotten och skrivit om och ritat igelkottar i en speciell skrivbok. 


Vi har även haft klassråd i alla klasser. I fredags var det dags för elevråd tillsammans med Wivan samt två klassrådsrepresentanter från varje klass. De diskuterade bland annat reglerna i kaninburen.

Grupperna har hunnit lite olika långt med temat om balans och vikt från NTA-lådan. Gemensamt är dock att det är väldigt roligt och givande. I uppdrag 9 gällde det att väga ett föremål genom att bestämma hur många plastkuber det krävdes för att uppväga det, dvs se hur många kuber föremålet vägde när vågarmen på vågen var lodrät – när föremål och kuber var i jämvikt. Först gällde det som vanligt att göra en förutsägelse, genom att jämföra kuber och föremål i händerna.



Vi har börjat med ett nytt tema i SO, som handlar om året, årstiderna, månaderna och veckodagarna.

På morgnarna försöker vi ha en stunds tyst läsning innan vi sätter igång med dagens arbete.



Vi vill påminna alla föräldrar till barn i klass 1B att boka tid för utvecklingssamtal på skolwebben.
På tisdag den 10/11 och 17/11 har alla barn i klass 1B sovmorgon/fritids till kl.9.30, pga samtalen.

Trevlig helg!
Bahar, Eva och Eva



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar