torsdag 19 november 2015

skolinfo

Hej!

Det var verkligen spännande att få se alla fantasifulla skattkartor! Hoppas att alla kommer ihåg att skriva och rita om sin favoritbok, förutom den vanliga läsläxan till på måndag. Favoritboken är en uppgift till portfolion, så det är viktigt att göra sitt allra bästa!

Veckans bokstav Vv har vi jobbat med på alla sätt och vis. I arbetsboken Den magiska kulan, har barnen bland annat övat på att läsa ord, där bokstäverna är omkastade, inte helt enkelt.

Under NO-lektionerna lärt oss en hel del om vargen, bland annat genom att titta på en naturfilm för barn och sedan skriva fakta om vargen. Vi lärde oss bland annat att vargar jagar i flock och att de är duktiga på att samarbeta. En hane kan bli 2 meter lång och väga 80 kg.


I matten har vi börjat med ett nytt kapitel som handlar om mätning. Vi övar på begrepp för att jämföra längd och vikt och räkna med pengar upp till 10 kr. Vi längdmätning använder vi oss av ostandardiserade måttenheter såsom tummar och fötter. När vi arbetar med vikt pratar vi om vad som är tyngst, lättast och lika tungt.  Detta är även kopplat till NTA-temat: Veckans uppdrag i Nta handlade nämligen om att rangordna olika matvaror efter vikt och sedan väga dem på balansvågen.

Under SO-lektionerna har vi fortsatt att arbeta med året, årstiderna, månaderna och veckodagarna.

På musiklektionerna har alla börjat öva på luciasångerna. Vi kommer som vanligt att fira lucia i ljushallen och sedan fika tillsammans i klassrummet. Vi börjar ca kl.8.30 på fredagen den 11/12. Separat inbjudan kommer, men det kan vara bra att redan nu plocka fram kläder för en lucia, tärna stjärngosse, tomtenisse (inga skägg) eller pepparkaksgubbe. Vi hoppas på många stjärngossar! 
Senast på fredag den 27/11, ska alla ha bestämt vad de ska vara i luciatåget. Det finns en lista bakom krysslistan, där alla ska skriva upp sig.


Trevlig helg!
Bahar, Eva och Eva






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar