fredag 13 november 2015

Skolinfo


 Hej!

I måndags hade vi en utrymningsövning. Den gick bra, förutom att många blev leriga och blöta i regnet.

Vi har övat mycket på veckans bokstav Tt. I veckans kapitel, Retstickan och skattkartan, finns många sammansatta ord, vilket vi har pratat mycket om.  Det ska bli spännande att få se allas läxuppgifter, att rita en egen skattkarta!
I den nya läxan, Valles verkstad, ska barnen endast rita en bild på en bilverkstad, förutom att läsa som vanligt. Skrivläxan är den här veckan på ett speciellt papper. Där gäller det att skriva och rita om sin favoritbok. Det kan vara en bok, som man själv kan läsa, kanske en bok som man lyssnat till som godnattsaga eller en spännande bok, som man brukar bläddra i.

Veckans NTA-uppdrag handlade om att undersöka fyra olika matvaror: solrosfrön, makaroner, frukostflingor och torkade ärtor. Barnen fick undersöka och beskriva deras egenskaper. Vi studerade formen, färgen, storleken och strukturen genom att använda alla sinnen utom ett, nämligen smaken. 
Vi har talat mycket om hur viktigt det är att man inte stoppar något från NTA-lådorna i munnen.


Under de övriga NO-lektionerna har vi lärt oss en del om småfåglar, framför allt om talgoxen. Vi lärde oss bland annat att talgoxen har svart huvud och gul mage med ett svart band på magen. Den äter talg, frön, larver och insekter. Att den inte flyttar på vintern, tyckte vi var viktigt.


På SO-lektionerna fortsätter vi med året. Vi har sjungit om månaderna, repeterat de fyra årstiderna, tagit reda på i vilken månad de flesta barn har födelsedag, och gjort ett födelsedagsdiagram.


I matten har vi fortsatt att öva på tiokamraterna. De som behärskar detta kan lösa olika additioner och subtraktioner lättare och snabbare. Öva därför gärna hemma på det! Avsnittet avslutas med en diagnos, där det bland annat gäller att ha koll på likhetstecknets innebörd.


Just nu är det många som hostar och det går även vattkoppor. Vi vill därför passa på att tipsa om att det går jättebra att komma förbi och hämta läxor och andra böcker, för att inte komma så mycket efter. Det är också viktigt att alla skriver in frånvaron i skolwebben varje dag, inte bara den första dagen.

Trevlig helg!
Bahar, Eva  och Eva


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar