fredag 27 november 2015

skolinfo

Hej!
Hoppas att snön kommer snart, så det blir lite ljusare!

Det var spännande att få höra när barnen berättade om sina favoritböcker. Vi har satt in läxan i portfolion tillsammans med förra årets favoritbok.
Vi har börjat öva på bokstaven Dd nu. Vi har lyssnat mycket på hur Dd låter och jämfört med Tt. Klusilen Dd bildas på samma sätt som Tt, men är tonande. Vi har också övat mycket på att skriva bokstaven, och jämfört lilla d med lilla b. Det är något som många behöver öva mer på. I arbetsboken har barnen bland annat övat på att läsa en enkel instruktion, lösa gåtor samt skriva fina meningar med mellanrum mellan orden.




I matten har vi kommit till diagnosen till avsnittet om mätning. Där gällde det att kunna jämföra längd, vikt och pengar. Vi har även läst en liten mattesaga, som hör till matteboken Mattedetektiverna. Fortsättning följer nästa vecka.


På So-lektionerna har vi fortsatt med året. Vi har gått igenom vad veckodagarnas namn betyder och repeterat månaderna och årstiderna.

Under NTA temat har barnen undersökt hur mycket det behövs för varje matvara för att den ska väga lika mycket som tio plastkuber. Matvarornas vikt var alltså vara konstant, men matvarorna upptog olika stort utrymme eller volym. Frukostflingorna tog mest plats och de torkade ärtorna minst.





På  NO-lektionerna har vi lärt oss en del om den vackra domherren. Den här gången fick alla försöka fylla ord som saknades i en text om domherren.

Alla barn har fått hjälpa till och klippa ut händer i grönt papper. Vi hoppas hinna göra en fin julgran av alla händer. Det är ju första advent redan på söndag! Hoppas att alla kommer ihåg att skriva upp på sitt barn på luciatågslistan.


Nästa vecka ska barnen till Ängbykyrkan på kyrkovandring med fritids kl. 13.00- ca 14.30.
På tisdag den 1/12 går 1A, på onsdag den 2/12 går 1B och på torsdag den 3/12 går 1C.

Vi vill även påminna om att det är tidig stängning på torsdag den 3/12 kl. 15.45.

Trevlig helg!
Bahar, Eva och Eva





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar