fredag 15 januari 2016

skolinfo

Hej!




Tänk vad härligt med all snö!
Vi har passat på att skriva vinterdikter i klasserna.





Veckans bokstav är Åå. I arbetsboken har vi övat extra mycket på att skriva ord på å, både med lång och kort vokal. Vi har krånglat till stavningen på svenska, eftersom många ord som låter som å, stavas med o. Inte helt enkelt! Meningen Här är åran till vår eka. var svår för de flesta. Varken åra eller eka var något som fanns i barnens vokabulär. Men fråga dem gärna nu!




Veckans å-varelse är ålen. Vi har läst fakta, skrivit och ritat och lärt oss var Sargassohavet ligger.







I matten har vi fortsatt att öva på talen 1-20, framför allt med ental och tiotal. Vi övar mycket med hjälp av talblock . Vi har även löst detektivuppdraget i Mattedetektiverna. Husen var felnumrerade. De hade inte tänkt på att jämna och udda husnummer brukar vara på olika sidor. Titta gärna på det på er gata!
Vi har även tittat på Mattelandet om positionssystemet.









Nu har vi slängt ut granarna och lyssnat klart på adventskalendern. Det känns lite tomt!










Tisdagen den 26 januari kommer vi att ha en idrottsdag på isen. Varma kläder samt skridskor och hjälm i rätt storlek kommer att behövas. Vi ska åka till Spånga IP. Skolan ordnar med lunch.




Vi har börjat lära oss mer om olika instrument inför besöket på konserthuset. Vi ska nämligen åka dit på studiebesök torsdagen den 28 januari. Vi kommer att åka direkt efter lunch.








På lördagen samma vecka, den 30 januari har vi öppet hus. Barnen ska gå i skolan mellan 9-12.30, istället är måndagen skolfri.
Om någon behöver ledigt på lördagen, behövs en ledighetsansökan.




Vi kommer inte att byta några grupper nu på vårterminen. Schemat fortsätter som vanligt. Vi är tacksamma att vi har lyckats få till en halvklass på tisdagsmorgnar. Egentligen skulle alla ha sovmorgon/hemspråk. Halvklasser är så värdefulla!






Trevlig helg!
Eva, Eva och Bahar.

























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar