fredag 22 januari 2016

veckoinfo

Hej!

Tänk att kylan håller i sig! Tyvärr ser det ut att bli varmare lagom till skridskodagen. Hoppas att inte isen hinner smälta!

Bokstaven Uu är veckans bokstav. Vi har övat extra mycket på långt och kort u (bus-buss). I arbetsboken har barnen fått läsa en text och därefter rita till instruktioner: Rita ett träd i rutan. Trädets stam är svart och vit. Måla en duva i trädet…
Dessutom har alla övat på att svara på frågor med hela meningar. Hur ser stammen ut? Svar: Stammen är svart och vit.

På No lektionerna har vi läst om ugglan och skrivit fakta i artboken.
Vi har även fortsatt med att läsa om hur djuren klarar vintern.

 
I matten gäller det verkligen att hänga med nu. Vi vill påminna om att det är föräldrarnas ansvar att se till att skoluppgifterna blir gjorda vid ev. ledighet.
Just nu övar vi mycket på talgrannar (vad som kommer före och efter) och positionssystemet (ental och tiotal), hundrarutan, udda och jämna tal, samt ordningstalen. Vi använder oss av konkret material för att det ska bli extra tydligt.



Det händer mycket nästa vecka:

Tisdagen den 26 januari kommer vi sagt att ha en idrottsdag på Spånga IP.
Ett förtydligande: Matsäck, varm dryck, varma kläder samt skridskor, hjälm och sittunderlag är bra att ta med. Vi tar med smörgåsar samt juice till dem som inte har möjlighet att ta med en matsäck.
Alla börjar kl.8.45.  (ingen halvklass). Samling i klassrummet.


På torsdag den 28 januari ska vi till Konserthuset. Vi äter lunch i skolan först. (ingen matsäck), sedan åker vi tunnelbana till Hötorget.
Vi har tittat på olika filmer om instrument inför besöket på Konserthuset.


På lördagen samma vecka, den 30 januari har vi öppet hus. Barnen ska gå i skolan mellan 9-12.15 Om någon behöver ledigt, behövs en ledighetsansökan. Barnen får istället vara lediga på måndagen den 1 februari.

Trevlig helg!

Eva, Eva och Bahar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar