fredag 29 januari 2016

skolinfo

Hej!

Nu är skridskodagen är avklarad! Vi vill framföra ett stort tack till idrottsläraren André, som ordnade allt på bästa sätt. Vädret var inte helt på vår sida, men det gick att åka, trots att det var blött. Alla verkade så glada och nöjda. Det svåraste var nog att hålla reda på sina skridskoskydd. André samlade ihop allt som låg kvar, så hör med honom om ni saknar något. Matsäcken smakade nog extra gott efter allt åkande. Stort även till tack Sagas pappa Mats, som hjälpte till med allt!




Vi har nu kommit till bokstaven Hh i vårt bokstavsarbete. Vi kom på att vi har många kroppsdelar som börjar på h: hand, haka, huvud, häl hals…

På NO-lektionerna kommer vi att läsa fakta om haren och fortsätta lära oss mer om  hur olika djur klarar vintern.


I matten har vi kommit fram till diagnosen. Där gäller det att behärska tiotal och ental, udda och jämna tal, samt kunna storleksordningen av olika tal.








Vi övade under veckan fortsatt  tt känna igen olika instrument inför besöket på Konserthuset. Barnen har lärt sig att det finns många olika instrument i en symfoniorkester och att det är dirigenten som leder hela orkestern.

Besöket på Konserthuset var väldigt lyckat. Vi fick vara med på en fantastisk resa jorden runt och upptäcka världens sju nya underverk, Resan började i ett flygplan, där dirigenten var kapten och programledaren Ayla Kabaca från Bolibompa var flygvärdinna och reseledare.
Med hjälp av klassisk musik fick vi flyga till världens sju nutida underverk tillsammans med Kungliga Filharmonikerna – en färd som tog oss med till många av jordens länder. Vi fick gå in i Colosseum i Rom, flyga drake på den slingrande kinesiska muren och söka skydd mot ökenhettan i Petra, Jordanien. Dessutom upptäckte vi den mexikanska staden Chichén Itzá, drömde om den eviga kärleken vid Taj Mahal i Indien och besökte kristusstatyn Cristo Redentor i Rio de Janeiro, Brasilien samt bergsstaden Machu Picchu i Peru. 

Vi fortsatte sedan i skolan med grupparbeten om världens sju underverk. På lördag får vi se vad ni kan...




Trevlig helg!
Eva, Eva och Bahar




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar