torsdag 4 februari 2016

skolinfo

Hej!

Vad roligt att så många kunde komma i lördags! Det var verkligen trevligt att ha er föräldrar med under dagen. Jag tror även att barnen uppskattade detta.

Den här veckan har varit lite kort, eftersom barnen hade ledigt i måndags, så vi har försökt att arbeta på så gott det går.

I svenskan har vi nu kommit fram till bokstaven Pp. Bokstavsformen för gemena och versala Pp är snarlika, enda skillnaden är att gemenen p skrivs utan att lyfta pennan. Dessutom går gemena p ”ner i källaren”. I arbetsboken har barnen bland annat övat på ordbilderna mig, sig och dig.


Några klasser har läst Prinsessan på ärten, och därefter ritat början, slutet samt de viktigaste händelserna.



I matten har vi gjort diagnosen. Där var det lite svårt för en del att ringa in talet närmast 40, av talen 43, 38 eller 49.
Vi fortsätter med att öva på sidorna efter diagnosen den här veckan. Nästa vecka kommer vi att börja med ett nytt avsnitt i matten.


På NO-lektionerna har vi tagit reda på fakta om paddan. Visste ni till exempel att paddornas begränsade jaktrevir gör att de mest sitter och väntar på att smådjur ska passera förbi?





Vi börjar nu med vårens NTA-tema, Fast eller flytande. I temats första åtta uppdrag undersöker vi egenskaper hos några fasta ämnen, ett tjugotal föremål. Vi undersöker systematiskt egenskap efter egenskap och bygger steg för steg upp färdigheten att göra undersökningar. I det första uppdraget undersöker vi genom att observera, beskriva och jämföra två olika föremål, en stålkula och en plastsked. Vi diskuterar likheter och olikheter mellan föremålen och berättar med egna ord vad vi vet om sakerna.


Vi har en hälsning från skolsköterskan:
Med tanke på att det är vinterkräksjukasäsong måste vi vara extra noga kring hygienrutinerna!
·   
·         Påminn elever och föräldrar om att efter sista symptom, alltså kräkning eller diarré, ska de vara hemma ytterligare 48 timmar.
Det är också viktigt med god hygien för att förebygga smitta. Tvätta händerna noga med tvål och vatten när du kommer hem och efter varje toalettbesök. Använd flytande tvål. Använd en egen handduk eller engångshandduk och stäng gärna av kranen med handduken. Endast handsprita sig hjälper inte.
Trevlig helg!
Eva, Eva och Bahar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar