torsdag 24 mars 2016

skolinfo

Hej!


Oj, vad tiden går snabbt nu! I söndags var det vårdagjämning, vilket vi diskuterade en hel del.
På måndagen rockade vi sockorna. Det blev verkligen färgglatt!



Vi uppmärksammade Världspoesidagen i måndags (instiftat av Unesco), 
genom att skriva dikter med temat färg.


Veckans NTA-tema handlade om magnetism. Mycket spännande. Först ställde vi en hypotes. Vilka föremål borde vara magnetiska? Dessa la vi i en hög och de övriga i en annan. Varför dras inte mässingsbrickan till magneten, tro? Det var svårt att förstå, eftersom övriga metallföremål verkade vara magnetiska. Vi avslutade lektionen med ett magnetlopp. Vi förde två magneter mot varandra, dvs två nordpoler eller sydpoler, för att på så sätt fösa undan den ena magneten så långt som möjligt. Det var populärt. Vi har även läst en saga om magnetism.



I matten räknar vi på för fullt. Vi använder oss av talblock, för att se likheter mellan talen.




I svenskan och på SO-lektionerna skrev vi som sagt dikter. Dessutom övade vi på sammansatta ord när vi skrev om påsken i temaböckerna, t.ex. påsklov, påskris, påskkyckling, påskhare...

Vi spar veckans bokstav samt magiska kulan till efter påsk.

Vi skickar med en frivillig läxa under påsken. Det är ett påsklovsbingo där det gäller att läsa så mycket som möjligt.

Nu är det snart dags för vårterminens utvecklingssamtal: Klass 1b vecka 15, klass 1c vecka 16 och klass 1a vecka 17. Samtalen kommer att vara uppdelade i två delar, ett kunskapsmässigt samtal med lärarna och ett social  samtal med fritids. Vi kommer att mejla hem tiderna.Om tiden inte passar, byt i första hand med varandra, men glöm inte att meddela oss.

Glad påsk!
Eva, Eva och Bahar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar