fredag 8 april 2016

Skolinfo

Hej!

Nu har vi kommit igång igen efter påsklovet.

Veckans bokstav har varit Jj. Vi har tagit upp olika stavningar av j-ljudet som eleverna bör kunna läsa. Vi har även tränat på att göra meningar och frågor av givna ord. En annan klurig uppgift var att lösa olika rebusar.

På NO-lektionerna har vi lärt oss mycket om järven. Vi fick bland annat veta att det är ett rovdjur som jagar stora djur som renar, att den är bra på att klättra och att de har söta ungar.

Vi har också fortsatt med NTA-uppdragen på NO:n. Det senaste uppdraget var en sammanfattning på det vi har arbetat med. Det gällde att tillämpa det man har lärt sig under de första sju uppdragen. Genom att undersöka och beskriva några ämnen, som var nya för barnen, fick de visa att de känner till några egenskaper hos fasta ämnen och vad som kännetecknar dem.

I matten har vi övat mycket på sambandet mellan 10-kamraterna och addition och subtraktion med tiotalen upp till 100. Vi har även repeterat tvillingtalen upp till 10.
Något som många har svårt för att räkna ut vilket tal som saknas, t.ex. 4+3= ___ +2.

Vi har äntligen kunnat gå på biblioteket och låna nya böcker igen!

I torsdags hade skolan ett matråd. Vi fick veta att nästa vecka ska alla matrester vägas igen. Sedan kommer en sammanställning av resultaten från alla veckor. Jämfört med första mät-veckan har tallrikssvinnet minskat med 30%. Vi har verkligen övat på att ta lagom mycket mat.


Något som ni kanske har hört av barnen, är att vi ska åka till en bondgård på torsdag den 14 april. En matsäck samt gummistövlar kommer att behövas. Vi skickar mer info med mejlen.

Trevlig helg! Eva, Eva och BaharInga kommentarer:

Skicka en kommentar